У Конотопі відбулася прем’єра вистави «Коли ластівки повернуться додому»

14 вересня у Конотопі (Сумська область) відбулася прем’єра вистави «Коли ластівки повернуться додому» в рамках реалізації проекту «Голос жінки має силу 2019». Спектакль поставила театральна студія «Купе №5», режисер-постановник – Світлана Черних (Зінов’єва).

 «Ластівки...» – це історії трьох реальних жінок. З початком війни на сході України вони змушені були виїхати з окупованих територій та починати нове життя на новому місці.

«Ця вистава про трагічне і прекрасне водночас. Про втрати, боротьбу, силу та жіночність, – написала після прем’єри глядачка Анна Чернякова. – Вона про реалії сьогодення. Під час перегляду мене переповнювали різні емоції та почуття: від болючого страждання та безсилля до сміху та радості надії. Впевнена, що після перегляду цієї вистави ніхто не залишиться байдужим до проблем, які так красномовно та відверто показали «ластівки» з театральної студії «Купе № 5».

Проморолик вистави можна подивитися тут: https://www.youtube.com/watch?v=6xYwrfxG6JU&feature=youtu.be&fbclid=IwAR1me952S3sIC_jr9-egScMRPfjZsgpkyWpAKYCFQPbRjalCBTB7iBZbSuM

Окрім театральної прем’єри, відвідувачі Будинку науки та техніки, де проходило дійство, мали змогу помилуватися хенмейд виробами, що презентували представниці любительського об'єднання «Майстри Конотопа».

Наразі театральна студія вирушає зі спектаклем українськими містами. Графік гастролей по Україні:

  • Ужгород – 21 вересня
  • Запоріжжя – 27 вересня
  • Одеса – 5 жовтня
  • Вознесенськ (Миколаївська область) – 6 жовтня
  • Київ – 10 жовтня
  • Чернігів – 11 жовтня
  • Дніпро – 18 жовтня

Детальну інформацію шукайте у групі нашого проекту «Голос жінки має силу» https://www.facebook.com/groups/women.voices.count/

Вхід вільний. Запрошуємо всіх охочих!

***

Мета проєкту «Голос жінки має силу» — побудова діалогу  серед внутрішньо переміщених жінок, підвищення професіоналізму лідерок громадських організацій у таких сферах, як онлайн правозахист і блогерство. Ініціатор проєкту – громадська організація «Фундація прав  людини».

TOP