До Дня захисту дітей у 8 містах України пройшла акція «Мирний квартал»

1 червня до Дня захисту дітей Громадська організація «Фундація прав людини» у співпраці з регіональними партнерами провела всеукраїнську акцію «Мирний квартал» у 8 містах України – Вознесенську (Миколаївська область), Дніпрі, Запоріжжі, Києві, Одесі, Сумах, Ужгороді та Чернігові.

 

Акція проходила в рамках проекту «Голос жінки має силу 2019», цьогорічний слоган якого: Мистецтво може відкрити будь-які двері і пройти через будь-які бар’єри.

У рамках проекту запланована низка інформаційно-просвітницьких та арт-заходів. Одним із них стала акція «Мирний квартал».

У містах – учасниках проекту проводилася масштабна вулична акція у центрі міста. Маленьким і дорослим відвідувачам акції було запропоновано безліч цікавих занять, ігор та активностей – танцювальні флешмоби, майстер-класи, виставки художніх робіт, конкурси, змагання, квести. Зробити веселі фотознімки на пам’ять можна було в спеціально підготовлених локаціях. Також проводилися конкурси малюнка на асфальті – діти писали слова і фрази «Мир», «Мир в Україні», «Люблю Україну», «Діти хочуть миру».

Перед публікою з вітальними словами та надихаючими промовами виступали представники місцевої влади, громадські активісти, блогери проекту, артисти.

Регіональні партнери проекту, у співпраці з якими проводилась акція:

  • МБО «Фонд громади Вознесенська» (Вознесенськ)
  • БФ «Карітас Донецьк у місті Дніпро» (Дніпро)
  • ГО «Центр реформ, демократії та права» (Запоріжжя)
  • ГО «Арт-терапевтична асоціація» (Київ)
  • ГО «Молодіжний центр ефективних комунікацій» (Одеса)
  • ГО «Інтелект Сумщини» (Суми)
  • Ужгородський прес-клуб (Ужгород)
  • ГО «Чернігів Європейський» (Чернігів)

***

Фундація прав людини працює з 2001 року. З 2014 року одним із ключових напрямів роботи є захист прав жінок з акцентом на інтересах внутрішньо переміщених осіб.

Проект «Голос жінки має силу» реалізується третій рік поспіль. У 2019 році він охопив 8 регіонів – Закарпатська, Запорізька, Дніпропетровська, Київська, Миколаївська, Одеська, Сумська та Чернігівська області. За два попередні роки роботи нам вдалося об’єднати за допомогою різних заходів понад 16500 осіб з різних регіонів України, включаючи жінок з непідконтрольних територій.

Реалізація проекту стала можливою за підтримки Інституту міжнародних культурних зв’язків (Institut für Auslandsbeziehungen) та Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина.

TOP