На Київщині пройшла Школа-тренінг, присвячена драма-театру

З 16 по 19 квітня в Київській області у рамках проекту «Голос жінки має силу 2019» проходив чотириденний тренінг, присвячений драма-театру.

 

Метою цього проекту є привернення уваги суспільства до соціально-політичних проблем за допомогою блогів, що створюватимуть учасники, а також проведення культурних заходів задля зменшення конфліктів у суспільстві.

Під час тренінгу учасники мали змогу практикувати сценічну мову, вправи для покращення дикції та розвивати навички імпровізації. Крім того, учасникам показали, як можна використовувати театр для вирішення конфліктів та миротворення. У контексті цього питання була продемонстрована форма театру пригноблюваних – форум-театр. Учасники вивчали його специфіку, а також готували вистави на основі реальних соціальних проблем, що хвилюють кожного.

Спеціально запрошені тренери також представили плейбек-театр, його основні принципи та сфери соціального застосування. Учасники розігрували різні мініатюри та конфліктні ситуації за мотивами індивідуальних історій, а також аналізували отримані трансформації поведінки сторін конфлікту. Акторської майстерності, драматерапевтичних засобів налагодження контакту, основ форум-театру та плейбек-театру студентів навчали досвідчені психотерапевти, актори та режисери театру Оксана Папета, Олена Вознесенська та Володимир Савінов.

Варто зазначити, на школах-тренінгах проект «Голос жінки має силу» не закінчується. У кожній з вісьмох  областей, що беруть участь у проекті, – Одеській, Закарпатській, Запорізькій, Дніпропетровській, Сумській, Чернігівській, Миколаївській та Київській – відбудеться блог-кафе, де учасники тренінгів поділяться здобутими знаннями з усіма охочими.

За матеріалами Олександри Соколової

TOP