«Голос жінки має силу» стартував в Ужгороді

18 червня 2018 року як координатор проекту «Голос жінки має силу» я відвідала Ужгород.

У рамках робочого візиту було заплановано 3 заходи:

  • Прямий ефір на Суспільному ТБ Закарпаття (обласне) про проект
  • Презентація проекту «Голос жінки має силу» в Ужгороді
  • Блог-кафе на тему «Блогерство як спосіб активізації громадян»

 Прямий ефір на Суспільному

Першим заходом, який я відвідала, був прямий ефір на Суспільному ТБ Закарпаття, у ранковій програмі «Ранок на Тисі». На ефірі я була разом з Анжелою Бабкіною, радницею міністра з соціальної політики з питань ВПО. Анжела Бабкіна займається правозахисним аспектом нашого проекту на Закарпатті. Розмова була про початок проекту, його мету, співпрацю з ВПО області. Посилання на ефір тут

Презентація проекту

Презентація проекту відбувалася в приміщенні Ужгородського прес-клубу. Презентацію проводили я як координатор проекту, Анжела Бабкіна та Тетяна Хорошилова, ГО «Закарпаття-Донбас». На презентації були присутні представники правозахисних та громадських організацій, ВПО, місцеві активісти, преса.

Наразі на Закарпатті офіційно зареєстровано понад 3600 ВПО, в Ужгороді понад 1500. Анжела Бабкіна підкреслила, що реальні цифри у 1,5 рази більші (5 тис. по області, 2 тис. в Ужгороді).

Після презентації поспілкувалися з представниками місцевих правозахисних організацій. Потенційно на Закарпатті вже є 3 справи, над якими можна буде працювати надалі.

Після презентації маємо низку публікацій у ЗМІ та сюжетів, ось найзначніші:

https://zaholovok.com.ua/na-zakarpatti-zhinok-zaproshuyut-doluchatis-do-proektu-golos-zhinki-maje-silu

Блог-кафе

Блог-кафе проходило в приміщенні Ужгородського прес-клубу, проводила його я. Мова йшла про те, як за допомогою блогерства активізувати аудиторію до дії.

Зустріч тривала 2 години. Серед 15 присутніх учасників було багато тих, хто в тому чи іншому форматі веде власний блог. Їх цікавили питання, як популяризувати свій блог, як удосконалити навички формування якісного контенту та як залучити аудиторію до активних дій.

Серед учасників блог-кафе було двоє учасниць нашої Школи №2, які з Іриною Ткаченко вивчали, як створювати блог-платформу, завдяки отриманим на тренінгу знанням створили її і тепер займаються розкруткою цього ресурсу.

TOP