На Запоріжжі лунає «Голос жінки»

4 липня на Запоріжжі пройшов круглий стіл, присвячений старту та першим результатам проекту «Голос жінки має силу», який реалізує Фундація прав людини за підтримки Інституту міжнародних культурних зв’язків (Institut für Auslandsbeziehungen) та Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина. Захід відбувався на теренах етнопарку біля села Геленжик Вільнянського району. В Запорізькій області партнером Фундації прав людини є ГО «Дивосвіт».

 Одним з ключових напрямів проекту є захист прав жінок з акцентом на інтересах внутрішньо переміщених осіб. Кілька років тому «Фундація прав людини» прийняла рішення про впровадження національної програми з соціально-економічного захисту таких людей. У рамках проекту на національному рівні вже проведено чотири школи-тренінги: з правозахисту та цифрових технологій і блогерства.

В обговоренні теми круглого столу взяли участь представниці правозахисної групи «Успішна варта», ГО «Жіночий світ», БФ «Усмішка дитини», місцевого центру з надання БВПД та інші. Йшла мова про заплановані та здійснені заходи, можливості та виклики, перші кроки, які було зроблено на шляху реалізації проекту.

У цей же день стартував дводенний тренінг «Блоги як засіб поширення інформації і захисту прав ВПО». Такі ж заходи заплановані протягом липня-серпня у всіх проектних регіонах – Закарпатській, Дніпропетровській, Луганській, Сумській, Харківській та Чернівецькій областях.

Дводенний тренінг «Блоги як засіб поширення інформації і захисту прав ВПО»

Ці тренінги – дуже важлива частина проекту. Завдяки таким заходам навіть ті учасники, у кого немає попереднього досвіду написання і публікації текстів, змогли почати вести свої блоги.

На тренінгу учасники розглянули такі питання:

1.            З чого почати свій блог?

2.            Де, на якій платформі починати?

3.            Які інструменти використовувати?

4.            Як донести свою думку до читача?

5.            Як писати тексти так, щоб зробити блог цікавим та привабливим?

6.            Як за допомогою блогу відстоювати права людини?

Учасники були різні, проте запит був один – отримати інструменти з блогерства та ведення власного блогу. Хтось – для просування інтересів громадської організації, хтось – для захисту власних прав, хтось – для отримання нової професії та додаткового заробітку. І така можливість їм була надана.

TOP