16.06.2016 / Прес-конференція з нагоди завершення НАТО-радіомарафону 2016

15 червня відбулась прес-конференція, на якій представлено результати реалізованого в радіопросторі України проекту «НАТО РАДІОМАРАФОН-2016».

У прес-конференції взяли участь Надзвичайний і Повноважний Посол Литовської Республіки в Україні пан Маріус Януконіс, директор Центру інформації та документації НАТО в Україні пані Наталія Немилівська, директор Фундації прав людини Євген Фомін та представник Ресурсного центру «ГУРТ» Марія Пелипенко.

 

Протягом попередніх 10 тижнів на хвилях «Нашого радіо» в прямих ефірах ставились цікаві запитання про НАТО та країни-члени Альянсу. До участі у програмах були запрошені представники посольств Литви, Канади, США, Норвегії, Латвії, Польщі, Словенії, Данії та Естонії, директор центру інформації та документації НАТО в Україні пані Наталія Немилівська та директор Фундації прав людини Євген Фомін.
Проект був орієнтований на підвищення обізнаності про діяльність НАТО серед громадян України та зростання поінформованості про країни, що входять до Північноатлантичного альянсу. У радіомарафоні взяли участь 12 мільйонів радіослухачів з усіх регіонів країни. Переможець, обраний під час останньої радіопрограми марафону, отримує подарунок – поїздку до штаб-квартири НАТО в Брюссель і матиме можливість познайомитись із діяльністю та структурою штаб-квартири НАТО. Особливо тішить, що переможцем цього року стала мешканка Півдня України – міста Запоріжжя.
Метою проекту, аналогів якому наразі немає в українському й міжнародному медіапросторі, є висвітлення непересічних фактів з історії, культури, політичного устрою та економіки країн-учасниць НАТО.
На прес-конференції розглянуто питання міжнародної співпраці з країнами-членами НАТО, зокрема Литовською Республікою, а також ставлення громадянського суспільства до цієї співпраці. Надзвичайний і Повноважний Посол Литовської Республіки в Україні пан Маріус Януконіс відмітив, що кожна країна має пройти власний складний шлях до налагодження ефективного міжнародного співробітництва, зокрема із Північноатлантичним Альянсом, і Україна вже робить впевнені кроки в цьому напрямку. Для реалізації всебічного партнерства, звичайно, потрібна підтримка населення країни.
Як зазначила директор Центру інформації та документації НАТО в Україні пані Немилівська, найголовніше, щоб у громадян України не було упереджень та стереотипів щодо діяльності НАТО, тоді будь-яка нова інформація, що надається про Альянс, розширюватиме обрії інтеграції та формуватиме європейські цінності.

TOP