13.06.2016 / NATO party з нагоди завершення «НАТО радіомарафону-2016»

Протягом 10 тижнів (з 8 квітня по 10 червня) Фундація прав людини за підтримки Центру інформації та документації НАТО в Україні та Посольства Литовської Республіки в Україні реалізувала безпрецедентний для українського та зарубіжного медіапростору «НАТО радіомарафон».
На хвилях «Наше радіо» ставились різноманітні запитання про НАТО, а також про країни-члени Альянсу.
До участі у програмах були запрошені представники посольств Литви, Канади, США, Норвегії, Латвії, Польщі, Словенії, Данії та Естонії, директор центру інформації та документації НАТО в Україні пані Наталія Немилівська та директор Фундації прав людини Євген Фомін.
Мета радіомарафону – підвищення обізнаності про НАТО громадян України та зростання поінформованості про країни, що входять до Північноатлантичного Альянсу. У радіомарафоні взяли участь дипломатичні представники 9 країн-учасниць НАТО, охоплено 12 мільйонів радіослухачів з усіх обласних центрів країни.

Але все має своє – передбачуване чи ні – завершення, і тому «НАТО-марафон», що об’єднував радіослухачів, що цікавиться міжнародним глобалізаційними вибором нашої країни, завершився обранням фіналіста, що поїде до штаб-квартири НАТО, омріяного міста Брюсселя, щоб познайомитися поближче з діяльністю організації. Тим часом в Києві з нагоди завершення марафону відбулась NATO – вечірка, що об’єднала тих, хто поділяє європейські цінності. Як зазначила пані Наталія Немилівська, директор Центру інформації та документації НАТО в Україні, рух країни до міжнародної інтеграції не можна зупинити жодними обставинами, так само, як злива перед вечіркою не завадила зустрітись людям, об’єднаним креативними ідеями та європейським вибором. Особливими гостями заходу були Надзвичайний та Повноважний Посол Литовської Республіки в Україні пан Маріус Януконіс, Директор центру інформації та документації НАТО в Україні пані Наталія Немилівська, ведучі радіостанції «Наше радіо» та представники ресурсного центру «Гурт».
За узагальненими підрахунками, вечірку відвідувало близько 1500 людей, серед них студенти провідних університетів столиці, представники культурних центрів та творчих об’єднань, співробітники посольств. Масштаби та яскравість заходу свідчать про те, що серед нас неймовірно багато тих, хто поділяє глобалізаційний вибір України і, сподіваємось, що ця аудиторія тільки розширюватиметься.
Заходам, де музика, відеопроекції та гарний настрій об’єднують людей зі спільними цінностями, ми сподіваємось привернути увагу найактивніших громадян до питань міжнародного співробітництва нашої країни.

TOP